Yritysesittely

Suomalainen suunnittelija Niila Jurvelin perusti Lastuan vuonna 2018 kanavoidakseen loputonta ideoiden virtaa toiminnallisiksi ja kauniiksi tuotteiksi.

Ideat olivat alussa varsin rönsyileviä osittain ammatillisen taustan ja osittain ideoiden runsauden takia. Ideat kuitenkin aina jollain tavalla liittyivät kodin ja vapaa-ajan ympärille.

Ensimmäisien toimintavuosien aikana Lastua valmisti tuotteita asiakkaille tilauksesta, sekä alihankintana muille alan toimijoille.

Mielessäni pyöri kuitenkin kokoajan, että omien tuotteiden valikoimaa täytyy kasvattaa ja samalla järjestää lisää jälleenmyyntipaikkoja Suomeen. 
Melkein sanomattakin oli selvää, että tuo ajatus oli mahdoton yhtälö.

Siispä vuonna 2020 Lastua perusti verkkokaupan, joka toimi aluksi hyvin yksinkertaisella pohjalla, mutta tarjosi kuitenkin mahdollisuuden kokeilla myyntiä koko Suomen alueella helposti.

Vastaanotto tuotteille oli positiivinen ja markkinoinnistakin alkoi tulla tuloksia.
Kauhistelin summaa mitä tuotteiden markkinointi maksaa ja mietin, että voisiko markkinointia tehdä jotenkin paremmin ja kustannustehokkaammin.

Vuoden 2021 alussa päätin, että käytän kaiken aiemman kokemuksen ja osaamiseni uuden verkkokaupan rakentamiseen ja näin syntyi nykyaikainen ja tehokas verkkokauppa, joka jättää minulle suunnittelijana enemmän aikaa uusien ideoiden jalostamisen toiminnallisiksi tuotteiksi.

En halunnut kuitenkaan jättää tilaustöitä pois, vaikka olinkin päättänyt panostaa omien tuotteiden suunnitteluun ja myyntiin entistä enemmän.
Ideoin konseptia millä tämä kaikki aiempi osaaminen saataisiin paketoitua yhteen ja näin syntyi lastua-on-enemman-kuin-verkkokauppa -palvelu.

Lastua siis suunnittelee, valmistaa, markkinoi ja myy omia, sekä valikoitujen yhteistyökumppaneiden tuotteita ympäri Suomea.

Parhain terveisin,

Niila Jurvelin
Lastuan väsymätön ideanikkari