3D-tulostus

 3Dtulostus_varaosa_tuotantolaitos_teollisuus_lastua

3D-tulostuspalvelu

Tarjoamme 3D-tulostusta Rovaniemellä ja koko pohjois-suomen alueella niin yksityisille kuin yrityksille. Toimipaikkamme sijaitsee Rovaniemellä, hyvien kulkuyhteyksien varrella.

3D-tulostus tarjoaa mahdollisuuden testata tuotteen toiminnallisuus, koko ja ulkonäkö ennen varsinaisen tuotannon aloittamista ja kalliin muotin valmistamista, lisäksi 3D-tulostamalla tehty osa on parhaimmillaan erittäin kestävä ja edullinen tulostaa.
Alla olevassa kuvassa vasemmalla akkukotelo, jota ei valmistajalta saa erikseen. Oikealla 3D-tulostettu akkukotelo valmiina kennotettavaksi.

 

3D-tulostus_akkukotelo_lastua

 

Varaosat 3D-tulostamalla

3D-tulostuksella on mahdollista tehdä myös esimerkiksi varaosia laitteisiin ja sellaisia esineitä, mitä ei millään muulla tavalla ole järkevää tai edes mahdollista tehdä. Alla olevassa kuvassa entisöinnissä olevasta autosta hajonnut muovikiinnike ja vieressä 3D-tulostettu uusi osa.

3Dtulostus_varaosa_lastua

Varaosa_3Dtulostus_polykarbonaatti

Entisöinnissä olevasta moottoripyörästä oli hukkunut tankin korkki. Kuvassa uusi korkki, jossa myös kierteet tehty 3D-tulostamalla.

korkki_3dtulostus_varaosa_lastua

 

Työkalut 3D-tulostamalla

3D-tulostus on nopea ja tarkka valmistusmenetelmä erilaisten koneistuksen muotoleukojen ja muotokiinnittimien valmistukseen. 3D-tulostamalla on mahdollista tehdä myös kiinnittimiä kappaleenkäsittelyyn roboteille ja automaattikoneille. 3D-tulostus mahdollistaa edullisen kiinnittimien valmistuksen.

 

Valumuotit 3D-tulostamalla

3D-tulostamalla on myös kustannustehokasta tehdä esimerkiksi saippuamuotteja tai valumuotteja valuepoksille. Muotin reunoista tehdään hiukan viistetyt, joten muotissa oleva tavara lähtee helposti irti. Alla olevassa 3D-renderöidyssä kuvassa epoksivalumuotti.

Valumuotti_3Dtulostus_3Dtulostuspalvelu_rovaniemi

 

FDM 3D-tulostus

Käytössämme on FDM 3D-tulostimia, eli toiselta nimeltään lankatulostimia, jossa sula muovi pursotetaan suuttimen läpi kerroksittain ja näin syntyy valmis osa.

Lankatulostuksen etuina ovat mm. erittäin laaja valikoima materiaaleja ja tulostettavan osan kestävyys. SLA 3D-tulostukseen verrattuna FDM 3D-tulostuksella saadaan mekaanisesti kestävämpiä osia, mutta tarkkuus ei ole samalla tasolla kuin hartsitulostuksessa.

Osan 3D-tulostamisessa täytyy huomioida tulostussuunta, kerroksen paksuus, sekä tulostettava materiaali, jotta tulostettavasta osasta tulee sellainen kuin pitää.

Käytössämme on useita tulostimia ja näin ollen saamme isotkin tilaukset tehtyä jopa samana päivänä tilauksesta.

 

3D-mallinnus

3D-tulostus tarvitsee toimiakseen 3D-mallin. Esimerkiksi rikkoutunut osa 3D-mallinnetaan ensin tietokoneelle, josta tehdään 3D-tulostustiedosto tulostimelle. Käytämme 3D-mallinnuksessa alan johtavia ohjelmistoja, joilla onnistuu osan kuin osan 3D-mallinnus. Poikkeuksena esimerkiksi ihmiskehon 3D-mallinnus vaatii 3D-skannauksen, jotta mallista saadaan realistinen. Ihmiskehoa ja muita vaativia moniuloitteisia pintoja ei ole mahdollista mallintaa perinteisin menetelmin.

3D-mallinnuksella voidaan testata tuotteen toiminnallisuus jo ennen varsinaista 3D-tulostusta. Ohjelmistossa pystytään mittaamaan esimerkiksi tuotteen tilavuus, päämitat, paino, toleranssit, lujuus, kinematiikka, statiikka jne.

Käytämme alan johtavia ohjelmistoja, jotka tuottavat laadukasta jälkeä isompiinkin projekteihin.

 

 

3D-tulostuksen hinta

3D-tulostuspalvelun hinta muodostuu monen eri tekijän summana ja lyhykäisyydessään se menee seuraavasti:

3D-tulostustiedoston valmistus + Tulostettavan materiaalin määrä + Tulostusaika

Tyypillisesti 3D-tulostettavan kappaleen hinta on 25-80 € välillä sis. alv24%
Siispä 3D-tulostus on varsin edullinen menetelmä moniin käyttötarkoituksiin.

Meillä on runsaasti erilaisilla ominaisuuksilla ja väreillä muovimateriaaleja eli filamentteja suoraan hyllyssä.

Aina varastossa olevat materiaalit: 

PLA, PETG, ASA, ABS, PC, PVB, Woodfill

Värejä löytyy mm. musta, valkoinen, keltainen, sininen, punainen, harmaa, kirkas, ruskea, oranssi, kulta, pronssi jne.

 

Yhteydenotto

asiakaspalvelu@lastua.fi

+358 40 259 4960 

Palvelemme ma-pe 9.00 - 17.00

Saat tarjouksen heti.

Toimipaikkamme sijaitsee Rovaniemellä, josta palvelemme koko Suomen alueella.

 

Asiakkaitamme mm.

 

 

...Lukematon määrä yksityisiä asiakkaita..