Pääsiäinen ja uudistettu verkkokauppa - Lastua

Pääsiäinen ja uudistettu verkkokauppa

, by Niila Jurvelin, 2 min reading time

Uudistettu verkkokauppa

Vuoden alku on mennyt nopeasti uusien tuotteiden ja verkkokaupan suunnittelun merkeissä.

Ajattelin ensin, että tämä vuosi menisi vanhalla verkkokaupalla, mutta jotenkin se vanha verkkokauppa tuntui visuaalisesti rajoittuneelta. Halusin saada uutta ja raikasta ilmettä tälle vuodelle ja olen kyllä todella tyytyväinen shopifyn tuomiin mahdollisuuksiin niin visuaalisen toteutuksen kuin järjestelmien osalta. 

Toinen mielettömän hyvä puoli uudessa verkkokaupassa on, että kaikki hallintatyö on todella vaivatonta. Mikä on äärettömän tärkeää koska hoidan tuotekehityksen, valmistuksen, myynnin ja lähettämisen itse. Aikaa ei kannata kuluttaa järjestelmiin, jotka vaativat valtavasti käsityötä, koska sen ajan käytän mielummin luovuudelle.

 

Lastua

Haluaisin muutamalla sanalla kertoa tähän väliin Lastuasta. Olen siis 30-vuotias mies pohjoisesta, Rovaniemeltä. Minua on aina kiehtoneet erilaiset koneet ja laitteet. Valmistuin 2009 hienomekaanikoksi ja 2013 konetekniikan insinööriksi.

Koulun jälkeen olen suunnitellut leikkivälineitä lapsille, valaisimia ajoneuvoihin ja vapaa-ajan käyttöön, kaivinkoneiden lisälaitteita, puuntyöstökoneita, teräsrakenteita teollisuuteen ja niin edelleen.

Kuitenkin lähes alusta asti näiden töiden ohella olen tehnyt kodintuotteita ikään kuin ruokkiakseni taiteellisempaa puolta itsessäni. Nautin suuresti kun saan suunniteltua tuotteen, joka on sekä kaunis että toiminnallinen ja kestävä.

Näin syntyi Lastua, enemmän kuin verkkokauppa, sillä suunnittelen ja valmistan tuotteita, työkaluja ja niin edelleen myös muille yrittäjille ja käsityöläisille.

 

Pääsiäinen

Tilanteemme maailmalla on edelleen hankala korona-viruksen ja sen erillaisten muunnosten takia, mutta onneksi markkinoille on tullut jo joitakin rokotteita ja tilanne varmasti rauhoittuu 2021 vuoden loppua kohti.

Pääsiäinen tänä vuonna on hieman erilainen kuin vaikka pari vuotta sitten, mutta silti perusasiat ovat pysyneet samoina eli perheen ja/tai ystävien kesken vietetty aika ja pieni hengähdystauko arjen kiireisiin.

Ajattelin tehdä pienen askarteluohjeen rairuohon kasvattamiseen.

1. Tarvitset kasvatusastian, hiukan multaa, rairuohon tai ohraruohon siemeniä, tuorekelmua, sakset, kasteluvettä ja pääsiäistipuja.

 

2. Aloittaaksesi tarvitset Sydän tarjoiluastian pohjalle hiukan tuorekelmua, että kosteus ei pääse vaikuttamaan puuhun. Tuorekelmu kannattaa jättää reunoiltaan hieman yli tässä vaiheessa.

 

3. Seuraavaksi tarvitsen multaa. Mullan voit laittaa astiaan esimerkiksi lusikalla, niin sotkua ei pääse syntymään. Älä täytä multaa aivan pintaan asti.

 

4. Leikkaa saksilla ylimääräinen muovi pois ja asettele se nätisti sydämmen muotoisesti.

 

5. Kastele multaa hiukan ja ripottele pinnalle siemeniä. Minä käytin molempia siemeniä, mutta voit halutessasi käyttää vain jompaa kumpaa siementä.

 

6. Ripottele siementen päälle hiukan multaa ja laita mullan päälle tuorekelmu, johon on tökitty reikiä esimerkiksi haarukalla.

 

7. Siemenet tarvitsevat valoa. Aseta tarjoiluastia lähelle ikkunaa, mutta ei vetoisaan paikkaan. Kun ruoho alkaa kasvamaan ota tuorekelmu pois ja kastele multaa maltillisesti.

8. Edit 1. Ei mennyt edes viikkoa kun pääsiäisruoho kasvoi tähän mittaa, joten vielä ehtii laittaa pääsiäisruohon kasvamaan pääsiäiseksi.

Hyvää ja rauhaisaa pääsiäistä toivottaa,

Niila Jurvelin

Ps. Sydän tarjoiluastia löytyy kaupastamme kategoriasta Sisustus.

Tags

Leave a comment

Leave a comment


Blog posts

Footer image

© 2024 Lastua

    Login

    Forgot your password?

    Don't have an account yet?
    Create account